keyboard1

%name بررسی ویژگی‌های ماوس و کیبورد

بررسی ویژگی‌های ماوس و کیبورد

ماوس و کیبورد دو مورد از تجهیزات مهمی هستند که برای تعامل با رایانه استفاده می‌شوند. علاوه بر پی‌سی، افرادی که از لپ‌تاپ استفاده می‌کنند هم به دلیل راحتی و سرعت عمل بیشتر، از ماوس و کیبورد جداگانه استفاده می‌کنند. امروزه برندهای معتبر، ماوس و کیبوردهای متنوعی را متناسب با نیازهای مختلف گیمینگ، اداری، مصارف خانگی و… ارائه می‌کنند. این تنوع گاهی آنچنان زیاد می‌شود که هنگام خرید ماوس و کیبورد مناسب ممکن است دچار سردرگمی شوید. به همین جهت در ادامه برخی ویژگی‌های ماوس و کیبورد را بررسی می‌کنیم.

ماوس: ماوس یک دستگاه ورودی است که با استفاده از حرکت و کلیک کردن بر روی رابط کاربری گرافیکی (مانند ویندوز)، به کاربر امکان کنترل و مدیریت سیستم را می‌دهد. معمولاً ماوس شامل یک حسگر (نوری یا لیزری) و دکمه‌های چپ و راست برای کلیک کردن است. با حرکت ماوس روی سطح، نشانگر یا نمایشگر روی صفحه‌نمایش به همان اندازه حرکت می‌کند. برای کسب اطلاعات بیشتر کلیک کنید.

ماوس همچنین می‌تواند دارای دکمه‌های دیگری نیز باشد که برای عملکردهای خاصی مانند جابجایی بین صفحات و نماها، پیمایش درون صفحات بلند، کلیک میانی (scroll) و کلیک کردن سه‌تایی (تریپل کلیک) استفاده می‌شوند. بعضی از ماوس‌ها با قابلیت‌های پیشرفته‌تری مانند حسگرهای لمسی، کنترل ژست‌ها و حرکات چند انگشتی، بلوتوث و اتصال بی‌سیم عرضه می‌شوند.

کیبورد: کیبورد یک دستگاه ورودی است که شامل یک صفحه کلید با دکمه‌های مختلف است. با فشردن دکمه‌های مختلف کیبورد، کاربر می‌تواند حروف، اعداد، علائم و دستورات مختلف را وارد کند. کیبوردها معمولاً دارای الفبای لاتین و عددی، همچنین کلیدهای ویژه مانند کلید‌های عملکرد و میانبرهای مختلف برای اجرای دستورات سریع در رایانه هستند. برخی از کیبوردها دارای قابلیت‌های اضافی مانند نورپردازی می‌باشند که البته این مورد بیشتر در کیبوردهای گیمینگ مورداستفاده قرار می‌گیرد و به دید بهتر در محیط‌های تاریک کمک می‌کند.

%name بررسی ویژگی‌های ماوس و کیبورد

از سوی دیگر می‌توانید کیبوردها را بر اساس نوع اتصال به دستگاه تقسیم‌بندی کنید. برخی از کیبوردها از طریق پورت USB به رایانه متصل می‌شوند، برخی دیگر از طریق بلوتوث به سیستم متصل شده و بی‌سیم هستند و البته بعضی از کیبوردهای قدیمی هم از طریق اتصالات دیگری مانند PS/2 به کامپیوتر متصل می‌شوند.

ماوس و کیبورد، هر دو از جمله تجهیزات مهم و اساسی محسوب می‌شوند که در بیشتر رایانه‌ها و دستگاه‌های الکترونیکی مورداستفاده قرار می‌گیرند. ماوس برای کنترل نشانگر روی صفحه‌نمایش، انتخاب فایل‌ها و دکمه‌ها و کیبورد برای وارد کردن دستورات و تایپ متون کاربرد دارند.

ویژگی های ماوس و کیبورد

ماوس و کیبورد دارای ویژگی‌ها و قابلیت‌های متعددی هستند. در زیر به برخی از ویژگی‌های مهم آن‌ها اشاره می‌کنیم:

ماوس

1. حسگر: ماوس‌ها معمولاً دارای حسگری هستند که حرکت شما را تشخیص می‌دهد. حسگرهای نوری و لیزری پرکاربردترین انواع حسگرهای ماوس می‌باشند. حسگرهای دقیق‌تر به شما این امکان را می‌دهند تا ماوس را بر روی سطوح مختلف مانند میزکارهای شیشه‌ای نیز استفاده کنید. حسگر یک عنصر مهم در ماوس است که حرکت و جابه‌جایی ماوس را تشخیص می‌دهد. نوع حسگر ماوس می‌تواند تأثیر زیادی بر دقت و کارایی آن داشته باشد. در زیر، برخی حسگرهای رایج را بررسی می‌کنیم.

  • حسگر نوری: حسگرهای نوری که با نام اپتیکال هم شناخته می‌شوند، از یک سنسور CMOS به همراه دیود LED استفاده می‌کنند. سنسور CMOS در واقع همان سنسوری است که در دوربین‌های عکاسی مورد استفاده قرار می‌گیرد و در ماوس‌های اپتیکال در هر ثانیه تعداد زیادی تصویر ثبت می‌کند. زمانی که ماوس را حرکت می‌دهید، تصاویر ثبت شده به اطلاعات قابل فهم برای سیستم تبدیل شده و از این طریق میزان حرکت نشانگر روی صفحه‌نمایش مشخص می‌شود. نور LED در ماوس‌های نوری، به عنوان راهنما برای سنسور CMOS عمل می‌کند و با روشن کردن فضای زیر ماوس، به گرفتن تصاویر بهتر کمک می‌کند. با این حال یکی از نقاط ضعف ماوس‌های اپتیکال این است که روی سطوح صیقلی مانند شیشه، عملکرد خوبی نداشته و برای دقت بیشتر، به ماوس پد نیاز خواهید داشت.
  • حسگر لیزری: حسگر لیزری نسبت به حسگر نوری دقت و حساسیت بیشتری دارد. در حقیقت ماوس‌های لیزری به جای LED از لیزر برای تشخیص جابجایی استفاده می‌کنند. جایگزینی LED با لیزر، سبب افزایش دقت ماوس شده و این امکان را فراهم می‌کند که ماوس روی سطوحی مانند شیشه و سطوح صاف هم عملکرد خوبی داشته باشد. حسگر لیزری معمولاً در ماوس‌های حرفه‌ای یا بازی استفاده می‌شود.

هر یک از این حسگرها مزایا و معایب خود را دارند و استفاده شما بستگی به نیازهایتان دارد. برای کاربردهای عادی و معمولی، ماوس‌های اپتیکال یا نوری معمولاً کافی هستند.

2. دکمه‌ها: ماوس‌ها دارای دکمه‌های چپ و راست برای کلیک کردن هستند. به‌علاوه، برخی از ماوس‌ها دکمه‌های اضافی مانند دکمه میانی (scroll) و دکمه‌های جانبی را نیز دارا می‌باشند. دکمه‌ها نیز یک جزء مهم در ماوس و کیبورد هستند و انواع مختلفی از دکمه‌ها در هرکدام وجود دارد. در زیر، به برخی از دکمه‌های رایج در ماوس اشاره می‌کنیم.

  • دکمه چپ و راست: این دکمه‌ها بر روی بدنه ماوس قرار دارند و برای کلیک کردن استفاده می‌شوند. به‌طور خلاصه کلیک راست، برای دستورات مرتبط با هرفضا در اختیار کاربر قرار می‌گیرد و کلیک چپ مسئول اصلی کلیک کردن و اجرای برنامه‌ها و حرکت دادن آن‌ها می‌باشد. البته جالب است بدانید، با استفاده از تنظیمات ویندوز می‌توانید به‌راحتی کلیک چپ و راست ماوس را تغییر دهید و این امکان برای افراد چپ‌دست بسیار کاربردی می‌باشد.
  • دکمه میانی (scroll): برخی از ماوس‌ها دارای یک دکمه میانی هستند که برای پیمایش در صفحات و اسکرول کردن استفاده می‌شود. با فشار دادن این دکمه و حرکت ماوس به سمت بالا و پایین، صفحه به صورت عمودی حرکت می‌کند.
  • دکمه‌های جانبی: بعضی از ماوس‌ها دکمه‌های جانبی اضافی نیز دارند. این دکمه‌ها معمولاً در دسترس انگشتان شست یا اشاره قرار دارند و برای عملکردهای خاصی مانند پیمایش سریع بین صفحات، تنظیم دقت ماوس و اجرای دستورات مختلف قابل تنظیم هستند.

3. نوع اتصال: ماوس‌ها می‌توانند از طریق پورت USB یا بلوتوث به سیستم متصل شوند. ماوس‌های باسیم معمولا پاسخ‌دهی سریع‌تر و دقیق‌تری دارند اما ماوس‌های بی‌سیم، بدون نیاز به هیچ کابلی، آزادی عمل بیشتری در اختیار کاربر می‌گذارند.

کیبورد:

1. نوع صفحه کلید: کیبوردها ممکن است از انواع مختلف صفحه‌کلید مانند مکانیکی، لمسی، ممبرین و صفحه کلیدهای لپ‌تاپی باشند. هر نوع صفحه کلید، احساس و تجربه متفاوتی در زمان تایپ به شما می‌دهد.

2. کلیدهای ویژه: برخی کیبوردها دارای کلیدهای ویژه‌ای هستند که برای عملکردهای خاصی مانند تنظیمات صوتی، روشنایی سیستم، کاربردهای فانکشنال، اسکرین‌شات گرفتن از محیط کاربری و… استفاده می‌شوند.


1 امتیاز2 امتیاز3 امتیاز4 امتیاز5 امتیاز (1 رای : 5,00 از 5)

لينک هاي با دانلود نیم بها از ایرانسل و آسیاتک